skip to Main Content
Specialist in wespenbestrijding Geen voorrijkosten Voordelige prijzen Milieubewust 40+ jaar ervaring

    Wat Kun Je Doen Tegen Steenmarters?

    Wat kun je doen tegen steenmarters?

    De steenmarter: een beschermde diersoort

    Er werd tot de tweede wereldoorlog jacht gemaakt op de steenmarter omdat de pels zeer waardevol is. Echter had dit wel als gevolg dat het dier steeds minder voorkwam. Vandaag is het jagen verboden en wordt de steenmarter tegenwoordig wettelijk beschermd. Hierdoor komen ze steeds vaker voor. Voor het beestje is dit natuurlijk fijn, maar voor jou niet, als je overlast hebt van een steenmarter. De steenmarter mag niet gedood, gevangen of verjaagd worden, dus je enige optie is om te voorkomen dat het dier bij jou in de buurt komt. Wij geven je graag een aantal tips hoe je dit kunt doen.

    Wat is een steenmarter?

    De steenmarter is familie van de otter, das, boommarter, bunzing, hermelijn en de wezel. Hij is ongeveer even groot als de gemiddelde huiskat, maar hij heeft veel kortere pootjes. Zoals gezegd heeft het dier een zeer mooie vacht, waardoor er op hem gejaagd werd. Nu dit verboden is komt hij steeds vaker voor in allerlei verschillende leefgebieden. Dit komt doordat hij zich zeer goed aan zijn omgeving aan kan passen. Er zijn mensen die hiervan kunnen genieten. Het is immers wel een mooi diertje om te zien en bovendien vangen ze ratten en muizen. Toch hebben ook veel mensen last van steenmarters. Zo zorgen ze soms voor stank en kunnen ze irritante geluiden maken door te krabben en rond te stommelen. Ook hebben ze de neiging om onder de motorkap van de auto te kruipen om hier een warm nestje te maken, waarbij ze de bedrading kapot maken.

    steenmarters

    Steenmarter overlast voorkomen

    Heb jij ook steenmarter overlast? Zoals gezegd is het verboden om het beestje te doden, vangen of verjagen omdat het een beschermde diersoort is. Wij geven je graag enkele tips om steenmarter overlast te voorkomen:

    • De steenmarter kan tegen bakstenen omhoog klimmen. Probeer hier dus iets glads tegenaan te maken.
    • Door bomen en klimop breken steenmarters je huis in. Het is dus verstandig om deze te snoeien.
    • Zorg ervoor dat openingen en kieren groter dan 5cm dicht zijn. Dat is namelijk al groot genoeg voor een steenmarter om doorheen te kruipen.
    • De steenmarter is dol op fruit! Laat dus geen fruitafval achter in je tuin.
    • Heb je geen garage? Probeer je auto dan te parkeren met de voorwielen in een plas en zet hem af en toe ergens anders neer.

    Contact met een specialist

    Heb je deze maatregelen genomen maar veroorzaakt de steenmarter nog steeds overlast bij je woning? Neem dan eens contact met ons op. Samen komen we vast tot een oplossing om het diertje weg te houden. Je kunt ons bellen via 015-8872269 of stuur een mail naar info@pestecongediertebestrijding.nl. Met de tips van Pestec Ongediertebestrijding is steenmarter overlast verleden tijd!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Bel direct 085-7604344
    WhatsApp chat
    Versturen via WhatsApp